Vägen till den australienska marknaden

Våra kollegor på Ally Laws medlemsfirma Russell Kennedy Lawyers i Melbourne och Canberra i Australien har publicerat en affärsjuridisk guide, som ger en allmän översikt över de centrala juridiska frågor som utländska företag och organisationer bör känna till när de vill göra affärer eller investera i Australien. 

Genom de ämnen som avhandlas ges en bred översikt över affärslivet i Australien. Bland annat ges information om tillsynsorgan för utländska investerare, arbetsrättsliga regleringar samt varumärkes-, patent- och upphovsrätt. I guiden ges också en omfattande diskussion kring de viktigaste övervägandena för utländska företag som är intresserade av Australien inom områden såsom datasäkerhet och integritet, konkurrens och konsumentlagstiftning samt generell information om beskattning. 

Guiden ersätter givetvis inte den specifika juridiska rådgivning du behöver för att starta upp en affärsverksamhet eller investera i Australien, men den ger en god utgångspunkt inför kontakten med din Ally Law-firma när du är redo att hoppa på vågen och möta den australiensiska marknaden. 

Läs gärna vidare i guiden Doing Business and Investing in Australia.

Fler business guides hittar du på Ally Laws hemsida genom att klicka HÄR.

Genom nära samarbete med våra kollegor i Ally Law kan vi på Fram Advokatbyrå öppna dörrarna för dig och din verksamhet till etablering utomlands och stötta dig med affärsjuridisk expertis från hela världen. Exempelvis i Australien. 

2023-10-05

Artikeln ovan är publicerad i informationssyfte och är inte att betrakta som juridisk rådgivning. Om artikeln citeras eller återges ska källan anges.